Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
elkajan napisał:
Sam widzisz że trzeba jednego powtarzam jednego człowieka który poprowadziłby naród .Teraz wymysla się na Lecha Wałęsę że nie był sam ale to włąśnie on przejdzie do historii.I o dziwo mimo jego wykształcenia czasem warto go posłuchać chociażby po to aby skonfrontować z nim swoje poglądy.Czy mówi dobrze ? nie wiem ale akurat miałem 20 lat jak nastapił okres przemian /transormacji /i Jak zaczynała się nasza wędrówka ludów po Swiecie.Za komuny nie byłbym nigdzie powtarzwam nigdzie .A pamiętasz może ORMO ,ZOMO i wszędobylskich szpiegów i domosicieli?Dzisiaj możesz na Wałęsie wieszać psy i nikt nic ci nie zrobi.Ale zastanów się dlaczego cały świat go docenia a ciebie nie ? Może to właśnie jesteś ty który obali żądy POPISU i poprowadzi naród ku swietlanej przyszłości
-----------
Z Wałęsa naocznie i nausznie obcowalem wiele razy - pod brama Stoczni 15.08.80, po hall URM w marcu 81 po Bydgoszczy, od słuchania zenujacej rozmowy z bratem w stanie czystym po kuluary Okrągłego Stołu....
Do dziś nie wiem czy jego kariera to chichot czy szyderstwo Historii czy debilny jej błąd.
Ale jedno przyznaje Wałęsie - miał dwa kapitalne momenty: nie wystąpił w TVP po 13.12 i spotkanie z Miodowiczem. Całą reszta to Nikos Dyzma do pierdylionowej potęgi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
323 Posty
John Born
(born)
Stały Bywalec
Krystian85 napisał:
Wyrazy prawdziwego szacunku i glebolkiego podziwu dla heroicznej postawy tłumacza,który zapewne przekładał niezgłąbialne madrosci tego ,"któren sam pokonał Komunę".
15 sierpnia (TEGO Sierpnia) stalem pod brama stoczni gdy w/w ogłaszał ...koniec strajku.Potoczyło się jednak inaczej.....

ALE JAKIEŚ TAM RAPORTY ROBIŁEŚ DLA LECHA W. CZY NIE?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(elkajan)
Początkujący
No i znowu zaczynasz.Nie wiem gdzie byłeś i co widziałeś?Podejrzewam że nie wiesz gdzie ja byłem ani co widziałem.Myślę że nie przemyślałeś dobrze tego co napisałś.Jak możesz sam o sobie napisać że jesteś tym co sam napisałęś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
chyba Poniesiony na wawel nic mądrzejszego nigdy nie powiedział, ani nie uczynił
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
323 Posty
John Born
(born)
Stały Bywalec
napisał:
WujekJanek napisał:
Karol.Ky napisał:
WujekJanek napisał:
5 komentarzy jak do tej pory.
5 negatywnych wypowiedzi pod adresem prelegenta.
Przy czym tresci prelekcji nikt nie zna.

Jeszcze Polska (mentalnosc) nie zginela kiedy my piszemy.

A co p.L.Wałesa może ciekawego? Ciekawe rzeczy powiedział w czasie rozmowy z bratem podczas internowania.

W sumie duzo racji, coz ciekawego moglby powiedziec?
Nikt na razie nie wie jeszcze co powiedzial, ale na pewno powiedzial cos glupiego...

Kolejne wstydliwe tajemnice z życia Lecha Wałęsy wychodzą na jaw. Dwaj historycy IPN napisali w swojej nowej książce, że były prezydent w czasie internowania wypijał morze alkoholu
W okresie internowania samotnie lub w towarzystwie osób odwiedzających spożył: spirytus – 2 but., wódka – 289 but., wino – 158 but., winiak i koniak – 59 but., szampan – 238 but., piwo – 1115 but. tyle butelek miał wypić w czasie 11-miesięcznego internowania Lech Wałęsa.

A GDZIE PŁYN DO MYCIA OKIEN? TEŻ CHLAŁ(!)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(elkajan)
Początkujący
Jestem Polakiem a nie ku...ą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
elkajan napisał:
Jestem Polakiem a nie ku...ą.
bardziej jednak nauczony życiem wierzę w słowa marszałka Polski i Naczelnika Państwa J Piłsudskiego, rze
jesteś i Polakiem i kurwą , bo tego jak na razie to jeszcze się rozdzielić nie da
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
323 Posty
John Born
(born)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
chyba Poniesiony na wawel nic mądrzejszego nigdy nie powiedział, ani nie uczynił

BANDERA LEPSZY KURTYZANO? PASZOŁ WON! BO BUDIEM REZAĆ. ŁAJZO!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(elkajan)
Początkujący
A czy my Polacy dzisiaj nie pijemy za dużo ?Nie ,Szybko zweryfikowałem swoje poglądy kiedy wylądowałem w Dublinie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
jasta102 napisał:
cóż pewnie więcej po świecie jeździłem niż ty i widziałem
a wszędzie Polak to najgorsza kurwa, zawistna, nieumiejąca się wspomagać, ciesząca z czyichś upadków,
a lepiej se filma obejrzyj

to zawsze brales ze soba gabriela
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok